Vakuutukset

Sporttiturva: Vahinko sattui – Miten toimia vakuutuksen suhteen?

Lippolaiset pelaajat ovat vakuutettuja Pesäpalloliiton ja Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvalla tai vaihtoehtoisesti oman vakuutusyhtiön kautta. Jokaisella pelaajalla tulee olla joko Pohjola Vakuutuksen tai oman vakuutusyhtiön vakuutus voimassa koko toimintakaudella. Jokainen pelaaja huoltajineen huolehtii pelaajan vakuutuksen voimassa olosta ja pelaajan vakuutus (ja lisenssi) hankitaan itse sekä omavastuuosuudet maksetaan aina itse. Vakuutuksen voi hankkia Pesäpalloliiton sivujen kautta myös talvikaudelle. Uusi linsessikausi alkaa joka kevät ja lisenssiin sisältyvä vakuutus kattaa koko vuoden (myös seuraavan talvikauden). Harjoituksiin kokeilemaan tulevalla pelaajalla tulee olla vakuutus voimassa. Seuralla on Pohjola Vakuutuksen ryhmävakuutus lasten pesisliikkaritoimintaan. Joukkueenjohtajat ohjeistavat tarvittaessa lisenssin ja vakuutuksen hankinnassa.

Lisenssin hankinta (pesis.fi)

Alla ohjeistus vahinkotilanteissa linsessissä olevan Pohjola Vakuutuksen kautta:

1. Hakeudu Kela-kortti mukanasi hoitoon Pohjolan vakuutusasioissa Oulun Pohjola Sairaalaantai kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin / sairaalaan. 


2. Vahingon ensimmäiset lääkärikulut maksetaan ensin itse ja tee sitten korvaushakemus Pesäpallon lisenssin alaisissa vakuutuksissa Pohjola Vakuutuksen verkkopalvelussa tai mobiilissa. Pohjola Sairaalassa sinun ei yleensä tarvitse käyttää omaa rahaa, ja korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä. Saat korvauspäätöksen saman tien. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OPn tai muun pankin verkkotunnukset, tiedot korvattavista kuluista sekä Suomisport id:n. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan – Pohjola Vakuutus kysyy niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen sähköpostitse. Seura ei kata mahdollisia omavastuuosuuksia.

Tee korvaushakemus: https://vahinkoapu.pohjola.fi/henkiloasiakkaat/tapaturma/loukkasin-itseni-urheillessa

Sporttiturvasta korvataan seuraavia kuluja

  • lääkärikäynnit ja tutkimukset
  • leikkaukset
  • lääkkeet ja haavasidokset
  • hammasvamman tutkimus ja hoito
  • fysioterapiaa (enintään 10 kertaa leikkaus- tai kipsihoidon jälkeen)
  • vamman edellyttämä ortopedinen tuki tai sidos
  • kohtuulliset matkakulut lääkäriin
  • kyynär- tai kainalosauvojen vuokra.

Sporttiturvan omavastuu on 0–100 €, joka tulee vakuutuksen ottajan maksettavaksi.

Pohjolan Tuplaturva – valmentajien ja toimihenkilöiden vakuutus

Liikunnan toiminnanvastuu ja vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus. Vakuutusturvaa lajiliitoille, liittojen piireille, alueille sekä jäsenseuroille. Lippo Juniorien valmentajat ja talkoolaiset on vakuutettu Tuplaturvalla.

Vakuutusehdot

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus korvaa lajiliittojen, liittojen piirien ja alueiden ja jäsenseurojen toimeksiannosta kaikenikäisille vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia (esim. kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen, valmennus, koulutus, varainhankinta, luottamusmiestyö, toimistotyö). Myös edellä mainittuihin toimintoihin liittyvät välittömät matkat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutetun omavastuu hoitokorvauksen osalta on 50 euroa / tapaturma.

Vakuutus ei ole voimassa urheillessa, palkkiota tai palkkaa saaville erotuomareille eikä työsuhteessa yllä mainittuihin tahoihin sattuneiden työtapaturmien varalta. Vakuutus korvaa kuitenkin työkorvausta saavien tapaturmat. Vakuutusehdoista poiketen vakuutuksesta ei korvata fysikaalisen hoidon kustannuksia. Tapaturmavakuutuksen numero 16-550-119-2

Millaisia asioita Tuplaturva kattaa ja millaisin ehdoin?

Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä. Myös matkalla ”vapaaehtoistyöhön” sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Tuplaturva on voimassa valmentajilla, jotka eivät ole työsuhteessa seuraan.

Maksa hoitokulut ensin itse ja hae Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kun otat Kela-kortin mukaasi, hoitavat useimmat hoitolaitokset ja apteekit Kela-korvausten hakemisen sinun puolestasi. Huolehtimalla Kela-korvauksista varmistat sen, että vakuutuksen korvausmäärä riittää vamman hoidossa mahdollisimman pitkään.

Täytä vahinkoilmoitus kirjautumalla verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi sivulla www.op.fi tai www. pohjola.fi. Vahinkoilmoituksen saa tehtyä kaikkien pankkien tunnuksilla sivuilla: www.pohjola.fi > Yritys- ja yhteisöasiakkaat > Vahingot > henkilövahingot > Ala-asteella, päiväkodissa, leirillä, talkoissa ym. toiminnassa

Osuuspankin pankkitunnuksilla: www.op.fi > Henkilö- asiakkaat > vakuutukset ja vahingot > tee vahinkoilmoitus > henkilö >tapaturma > tee vahinkoilmoitus
 

Toiminnanvastuuvakuutus

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.

Vastuuvahingossa täytetään vastuuvahinkoilmoitus. Sen tekee seura, ole yhteydessä vahingon sattuessa. Vastuuvakuutuksen numero 16-549-997-7