Lippo Juniorit

Oulun Lippo Juniorit Ry on pesäpallon junioriseura, joka on perustettu vuonna 2003. Seuramme tehtävänä on huolehtia pesäpallon junioritoiminnasta aina pesiskoulusta vanhempiin junioreihin sekä pojissa että tytöissä. Koko lippolaisessa toiminnassa on mukana yhteensä noin 600 lisenssipelaajaa ja edustus kaikissa juniori-ikäluokissa. Olemme lisenssimäärältään Suomen suurimpia pesäpalloseuroja. Lisäksi seurassa järjestetään tuomarikoulutusta ja –toimintaa sekä meillä toimii yhteensä noin 40 valmentajaa pelaajien tukena. Meille on myönnetty Olympiakomitean Tähtiseura-tunnus.

Lippo Junioreissa on rakennettu sekä tytöissä että pojissa aina aikuisten sarjoihin asti ulottuva pelaajapolku, jossa juniorien on mukava harrastaa lajia ja nauttia sen tuomista elämyksistä sekä kehittymisestä. Seuramme tavoitteena on kasvattaa kansallispelimme pesäpallon tunnettavuutta Oulun seudun nuorten keskuudessa. Pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden harrastaa pesäpalloa, pelaamaan pesäpalloa kilpailumielessä urheilijana huipputasolla ja tarjoamaan myös mahdollisuuden valmentaja- ja tuomaritoimintaan. Joukkue- ja ryhmäjaot seurassamme teemme valmentajien näkemyksen mukaisesti, jolloin pystymme takaamaan kaikille laadukkaan toiminnan, parhaan peliajan ja yksilön kehittymisen.

Kaiken toimintamme perustana on tarjota nuorille mahdollisuus harrastaa urheilua positiivisessa ilmapiirissä. Terveiden harrastusten kautta haluamme auttaa nuoria löytämään myös terveet elämäntavat ja hyviä ystäviä sekä toivottavasti myös koko elämän ajan kestävän rakkauden pesäpalloon. Olemme lisäksi merkittävä nuorten työllistäjä.

Lapset ja nuoret kasvavat yksilöinä oppien toimimaan yhdessä – tekemään yhdessä asioita ja ottamaan vastuuta yhteisistä asioista. Tämä jos mikä kantaa hedelmää tulevien vuosien saatossa erilaisissa työyhteisöissä toimimisessa.

Kotikenttänämme toimii Niittyaron hiekkatekonurmi, jossa on loistavat olosuhteet harrastaa ja pelata kolmella kentällä. Talviharjoittelupaikkoina ovat Pohjankartanon koulu, Oulunsalon monitoimisali, Kastellin monitoimitalo, sekä Ouluhalli. Seuratoimintaamme voit tutustua yksityiskohtaisemme käsikirjastamme.

Seuramme missio

Mielekästä harrastamista ja kilpailua Hyvässä Seurassa
Junioripesistä suurella sydämellä

Missio kuvaa seuramme toiminta-ajatuksen, sen miksi seuramme on olemassa. Missio pyrkii vastaamaan kysymykseen siitä, mitä seurassa halutaan pysyvästi tehdä ja mihin seurassamme halutaan päästä pidemmällä aikavälillä. Missio liittyy siis hyvin vahvasti seuran perustarkoitukseen ja sen ydintoimintaan. Samoin se kertoo laajemminkin seuran roolista ja tehtävästä yhteiskunnassa.

Seuramme visio

Pohjois-Suomen laadukkain ja arvostetuin junioripesäpalloseura

Visio on meille seurassa toimiville unelma siitä, millaisena näemme seuramme tulevaisuudessa. Se on tavoite, johon pyrimme ja joka innostaa meitä kaikkia jatkamaan juniorityön parissa.

Seuratoimintaamme ohjaavat arvot

TASA-ARVO

 • Tyttöjen, poikien ja muunsukupuolisten toiminta on tasa-arvossa seuran sisällä
 • Jokaisella on mahdollisuus mielekkääseen toimintaan omat lähtökohdat ja tavoitteet huomioon ottaen (harraste, kilpailu, valmennus, tuomarointi, seuratehtävät)
 • Lasten ja nuorten toiminta ei ole ristiriitaista

INTOHIMO

 • Kaikilla toimijoilla on oikeuksia ja velvollisuuksia. Jokainen sitoutuu omaan rooliinsa 100 %
 • Kaikesta toiminnastamme paistaa ulospäin aktiivisuus ja innokkuus
 • Yhteistyötahto lasten ja nuorten toiminnan eteen: kaikkien yhteinen kotipesä

KEHITTYMINEN

 • Toimintaamme ohjaa jatkuva kehittyminen
 • Uudet ideat, uudet toimintatavat
 • Jatkuva valmennuksen ja toimijoiden kouluttaminen

LAADUKKUUS

 • Mitattavaa ja arvioitavissa, esim. pelaajavaihtuvuus, harjoitusten lkm, jäsenkyselyt
 • Toiminnan taso kestää tarkastelun
 • Viestinnällisesti ja imagollisesti korkeatasoista

Lippo-perheen juniorien SM-mitalit kautta aikain

C-tytöt (SM-arvo tuli vuonna 2012):

SM-kultaa 2013
SM-hopeaa 2023
SM-pronssia 2012

C-pojat: (SM-arvo tuli vuonna 2012):

SM-kultaa 2023
SM-hopeaa 2019, 2016, 2013
SM-pronssia 2020

B-tytöt:

SM-kultaa 2017, 2016, 2015, 1998, 1997
SM-hopeaa 2004
SM-pronssia 1981, 1980, 1979, 1978

B-pojat:

SM-kultaa 2001, 1974
SM-hopeaa 2010, 2007

A-pojat:

SM-kultaa 2005
SM-hopeaa 2018
SM-pronssia 2004

Mottomme on – Junioripesistä suurella sydämellä

https://youtube.com/watch?v=6VlE1M9uTG4%3Fwmode%3Dtransparent%26jqoemcache%3D0JDWR