Kouluyhteistyö

Oulussa on loistava mahdollisuus yhdistää pesäpallon pelaaminen ja harjoittelu laadukkaasti opintojen kanssa. Lippo Juniorit tekee yhteistyötä koulujen kanssa kasvavassa määrin. Tavoitteena on entisestään lisätä koulujen ja seuran välistä toimintaa, joka on kirjattu myös seuran strategiaan. Harjoittelupaikkana toimii Raksilan urheilukeskus: sisäliikuntatilat (Palolaitoksen liikuntasali ja Ouluhalli) sekä pesäpallostadion.

Lippo Juniorit on mukana kolmella eri sektorilla tällä hetkellä eri kouluasteiden kanssa pesäpallon harjoittelun osalta. Tämän lisäksi seurassa tehdään useita kouluvierailuja ja lajitutustumisia, muun muassa Liikkuva koulu -hankkeen puitteissa. Seura on aina valmis tulemaan esittelemään lajia: mikäli olette kiinnostuneita vierailulle – ottakaa yhteyttä!

Alakoulu-yhteistyö (1-6-luokat)

Järjestämme Kastellin alakoulujen 3-6-liikuntaluokkalaisille pesäpallon lajitunnit kerran viikossa torstaisin klo 9-10.15. Oppilaille on laadittu lukuvuosisuunnitelma, jonka pääpaino on yksilön laji- ja pelitaitojen kehittämisessä.

Yläkoulu-yhteistyö (7-9-luokat)

Lippo Juniorit järjestää yhteistyössä Kastellin urheiluyläkoulun aamuharjoitukset kerran viikossa. Harjoituksissa keskitytään yksilön laji- ja pelitaidon kehittämiseen. Harjoituksissa noudatetaan urheiluyläkoulun ja olympiakomitean sisältöä. Tämän lisäksi urheiluyläkoulussa järjestetään koulun toimesta laadukasta liikunnan opetusta ja tuetaan urheilijan uraa. Kastellin urheiluyläkouluun voi hakea vuosittain hakuaikojen puitteissa.

Kaikesta harjoitusten toteuttamisesta ja toiminnan suunnittelusta peruskoulutasolla (1-9-luokat) vastaa Lippo Juniorit.

Lukio- ja ammattiopisto-yhteistyö

Ouluseutu Urheiluakatemia (OSUA), jossa on kolme kertaa viikossa pesäpallon aamuharjoitukset. Lisäksi OSUA järjestää psyykkistä valmennusta, ravintovalmennusta sekä urheilijan terveystarkastuksen. Kastellin lukio tarjoaa urheiluakatemiassa mukana oleville urheilijan aamupalan. Urheiluakatemiassa tulee olla joko Kastellin urheilulukion tai Oulunseudun ammattiopiston opiskelija, josta hakea Ouluseutu Urheiluakatemiaan. Lisäksi mukana harjoituksissa ovat yliopiston ja ammattikorkean opiskelijat. Oulun Lippo Juniorit on ollut urheiluakatemian pesäpalloharjoittelun käynnistäjä ja vastasi sen harjoittelun kustannuksista aikaisemmin koko sen alkuajan. Nykyisin harjoituksista vastaa Pesäpalloliiton pohjoinen alue.

Asuminen: PSOAS (Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö) tarjoaa edullisia asuntoja https://www.psoas.fi/

Lisätietoja: Ouluseutu Urheiluakatemia (OSUA)