Oulun Lippo Juniorit vahvistaa organisaatiotaan

Oulun Lippo Juniorit on tehnyt lisäpanostuksia henkilöstöön. Poikajuniorien valmennuspäällikkönä lokakuun alussa aloittaa viimeiset vuodet Simon Kirin organisaatiossa työskennellyt Joonas Rajala vastuualueenaan vanhimmat poikajuniorit D- junioreista B-junioreihin ja linkkinä toimiminen edustuspesikseen. Lippo Junioreiden toiminnasta jo aiemmin tuttu Saku Alatalo tulee toimimaan vastaavassa roolissa tyttöjuniorien puolella. Alatalo toimii myös Naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana. Uutena Junioripäällikkönä Lippo Junioreissa aloittaa Ninni Fasse, jonka vastuualueena on G-E- juniorit sekä pesiskoulu ja liikkari -toiminta.

Seurassa on vahva tahtotila jämäköittää toimintaa. Viimeiset vuodet on talous ollut koronapandemian jäljiltä tiukalla ja olemme joutuneet pitämään henkilöstön minimissä, jotta olemme voineet säilyttää toiminnan rakenteet ja jatkumon. Kilpapelaajamäärät olemme onneksi onnistuneet säilyttämään ennallaan. Nyt valoa näkyy tunnelin päässä ja pystymme taas panostamaan voimakkaammin toiminnan ja sen laadun kehittämiseen sekä käytäntöjen yhdenmukaistamiseen. Lisäkäsien rekrytoiminen oikeille paikoille on ensimmäinen ja tärkeä steppi tässä kokonaisuudessa. Lisäksi yhteistyön kehittäminen edustusjoukkueiden suuntaan tulee olemaan yksi iso osa-alue, mihin kiinnitämme huomiota, Oulun Lippo Juniorit ry:n toiminnanjohtajana jatkava Esa Pietiläinen alleviivaa.

Edelliset vuodet Junioripäällikön tehtävät on jaettu toiminnanjohtajan vastuukenttään. Nyt tuota toimintaa eriytetään ja Lippo Juniorit palkkasi uudeksi junioripäälliköksi osapäiväisenä työntekijänä Muhoksen Pallo-Salamien kasvatin Ninni Fassen. Ninni on työn ohessa myös naisten edustusjoukkueen pelaaja, valmentaa pienempiä junioreita ja opiskelee viimeisiä vuosia kasvatuspsykologiaa.

Pienimmät juniorit luovat pohjaa ja tulevaisuutta Seuran toiminnalle ja olenkin hyvinkin innokkaana lähdössä mukaan kehittämään tätä toimintaan. Toivon tuovani Lippo Junioreihin osaamista ennen kaikkea opintojeni sekä valmennus- sekä lajikokemuksen kautta, Fasse pohtii tulevaa tointaan.

Uutena seuraan tuleva Haapajärven Pesä-Kiilojen ja Sotkamon urheilulukion kasvatti Joonas Rajalalle seuratyö on tuttua jo pidemmältä ajalta. Hän ehti toimia viimeiset viisi vuotta Simon Kirin Junioripäällikkönä. Rajalan vastuulle kuuluu myös vanhimman ikäluokan valmennusvastuu ja hän odottaakin innolla uuden työn alkamista lokakuun alussa kommentoiden asiaa ytimekkäästi: ”Tässä on sopivasti alkujännitystä, kun tutut kuviot vaihtuvat, mutta intoa ollaan täynnä. Odotan pääseväni työskentelemään ahkerien ja kunnianhimoisten pelaajien kanssa ja haluan tuoda heille kaiken mahdollisen tuen, mitä voin antaa.”

Seurassa valmennuspäällikön tehtäviä jatkava Saku Alatalo kommentoi jatkoaan odottavaisin mielin.

Nyt kun saatu jaettua vastuualueita useammalle tekijälle ja käsiä on enemmän, niin se tulee varmasti parantamaan myös meidän kaikkien tekemistä ja pystymme selkeästi kohdentamaan ajankäyttöä oman vastuualueen joukkueisiin. Haluan tuoda esiin omia näkökulmia ja näyttää intohimoa lajia kohtaan nuorille, ja että nuoret kehittyisivät laji- ja pelitaidollisesti pesiksessä, Alatalo näkee asian.

Oulun Lippo Juniorit viettää kauden päättäjäisiä torstaina 14.9. klo 17:30 alkaen Raksilan pesäpallostadionilla. Tilausuudessa palkitaan kaikkien joukkueiden parhaita pelaajia, muistetaan tuomareita sekä menestyneitä joukkueita ja jaetaan seuran kiertopalkinnot. Päättäjäisten jälkeen katseet suunnataan tulevaa kautta kohti.